enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,1749
EURO
47,1186
ALTIN
4.332,24
BIST
10.343,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

Omuz sıkışma sendromu tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rodi Ertoğrul, omuz sıkışma sendromunun genellikle 40 yaş ve üzerindeki hastalarda görüldüğünü, hastalığın, baş üstü aktivite gerektiren sporlar ve mesleklerle ilgilenen kişilerde daha yaygın olduğunu belirtti.

Omuz sıkışma sendromu tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir
REKLAM ALANI
21.04.2025 00:48
2
A+
A-

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Ertoğrul, omuz sıkışma sendromuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ertoğrul, omuzda yaşanan ağrıların, pek çok kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebildiğine dikkati çekerek, çoğu vakada sorunun cerrahi müdahale olmadan tedavi edebileceğini aktardı.

Omuz sıkışma sendromunun genellikle 40 yaş ve üzerindeki hastalarda görüldüğünü belirten Ertoğrul, “Bu hastalık, baş üstü aktivite gerektiren sporlar ve mesleklerle ilgilenen kişilerde daha yaygındır. Hastalar gece ağrıları, omuzda ağrı, kıyafet giyerken zorluk gibi şikayetlerle bize başvururlar.” ifadelerini kullandı.

Tedavi sürecinde genellikle cerrahi müdahale yapılmadığını anlatan Ertoğrul, hastaların çoğunun tedavi edilmediği için iyileşmediğini vurguladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ertoğrul, tedavi için antienflamatuar ilaçlar kullanıldığını, fizik tedavi ve gerekirse steroid enjeksiyonlarının uygulandığını belirtti.

“İlk aşamada ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulanıyoruz”

Omuz sıkışma sendromunun sebepleri arasında tendon ödemi, kas iltihaplanması ve kemik eğriliği yer aldığını kaydeden Ertoğrul, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tedavi için ilk aşamada ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulanıyoruz. Eğer hastalık ilerlemezse, tedaviyle başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Tedaviye yanıt alınamadığı takdirde, son çare olarak artroskopik kapalı cerrahi müdahaleyle sıkışıklık ve ödemli dokuları temizliyoruz.”

Profesyonel sporcularda daha hızlı bir tedavi süreci gerektiğine işaret eden Ertoğrul, steroid enjeksiyonlarının erken dönemde ön plana alındığını ve fizik tedaviyle desteklendiğini kaydetti.

Ertoğrul, “Sporcuların hızlı bir şekilde geri dönmesi için bu yöntemler etkili olabilir. Ancak tedavi edilmediğinde ilerleyen aşamalarda kas yırtıkları gibi daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Omuz sıkışma sendromu, erken dönemde tedavi edilmezse, uzun vadede daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.